Fontos meccsen győzött a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. szeptember 23.
 
 
Fontos meccsen győzött a HLKC

A hétvégén a bajnokaspiráns KSZSE-vel mérkőzött a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. A Dankó-lányok, habár nem hibátlan játékkal, de hatékonyan játszottak a 60 perc során, aminek az eredménye két roppant fontos pont.

Természetesen a pontokért lépett pályára a szombati találkozón a Hódmezővásárhely, de az is tény, hogy a meccs esélyesének inkább a szegediek számítottak. Ennek ellenére mégis a hazaiak kezdtek jobban, sikerült az akaratukat érvényesíteniük és jöttek a gólok. A pitét azonban nem eszik olyan forrón, a KSZSE a 25. perc környékén fordítani tudott – jött is az időkérés Dankó Ervin részéről, aminek meglett a hatása, az első játékrészt végül 3 góllal a Vásárhely nyerte.

A fordulás után pedig már egyértelműen a HLKC dominált, pláne, hogy úgy tűnt a vendégek kicsit fáradnak is, megesett, hogy 9 volt az együttesek között – a végén valamelyest zárkózott a Szeged, de így is hat góllal volt jobb a HLKC.

A mostani győzelem annak fényében is fontos lehet, hogy meglepetésre a Szarvas botlott a Bácsalmás ellen.

A csapat számára most pihenő következik, legközelebb a Makót fogadja a HLKC október 6-án, 18 órától.

NB II Dél-keleti csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – K. Szeged SE 29-23 (15-12)

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács (1), Blaskovics (2), Székesi, Nagy (10), Török (4), Bálint, Becsei (5), Lukács, Szabó (3), Kandó, Klemm (2), Balogh (2)
Vezetőedző: Dankó Ervin

KSZSE: Fodor, Kovalcsik, Jakab, Nagy (1), Sebestyén, Karácsonyi (1), Szűcs (6), Lipták, Csányi, Dobó (1), Jakabovits (1), Kovács, Bognár (1), Király (1), Csáki (11)
Vezetőedző: Veres Márton

Dankó Ervin: „Nem fogtunk ki jó formát. Mindannyian kicsit túlizgultuk a meccset, velem egyetemben. Kicsit nyögtünk, sokkal jobban is tudunk ennél kézilabdázni. Remélem, megtaláljuk azt a pontot, amikor tényleg nyugodtak vagyunk és a helyzetkihasználások, ziccerek terén is jobban tudunk összpontosítani. 12-14 ziccert hagytunk ki, akár hamarabb is eldőlhetett volna a meccs, ha jobban koncentrál a csapat. Ezen viszont szerintem lehet javítani, tudunk rajta dolgozni és még jobbak leszünk.”

Fotó: HLKC / Blaskovics Tibor


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top