Fegyelmezett játékkal csenhet csak pontot a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 06.
 
 
Fegyelmezett játékkal csenhet csak pontot a HLKC

Folytatódik a bajnokság a HLKC számára. A lányok a Pénzügyőr otthonába látogatnak.

Ugyan az elmúlt hetekben nem játszott bajnoki mérkőzést a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club csapata, a bajnokságbeli szünet természetesen nem a pihenésről szólt. A gárda igyekezett kihasználni a tétmeccsek nélküli időszakot és a felkészülés jegyében teltek a napok. A feladat nem volt egyszerű, többen is sérüléssel küszködtek, ugyanakkor jó hír lehet, hogy Nagy Emese és Szepesi Ivett talán helyrerázódtak és a szombat délelőtti, Kőér utcai csatában már számíthat rájuk a mester.

Az együttes nincs könnyű helyzetben, hiszen mindenképpen pontokra van szükségük, a Pénzügyőr otthonában viszont ezeket az egységeket nem lesz könnyű elcsenni. Persze a küldetés nem lehetetlen, de a HLKC részéről komoly taktikai fegyelemre lesz szükség, valami olyasmire, amit a tavaszi szezon elején produkáltak a lányok.

Ha a statisztikákat igyekszünk átnyálazni, akkor a Pénzügyőr 19 ponttal a tabella 7. helyén áll. A vásárhelyiek pedig 15 egységet gyűjtöttek és ez a 12. helyet jelenteni.

A HLKC tavasszal 2 meccset nyert, egy alkalommal ikszelt és négy vereséget könyvelhetett el.

A Pénzügyőr esetében 3-1-3 a mérleg, a bajnokság tavaszi meglepetés csapatával, a Nyíradonnyal nem bírtak a legutóbbi fordulóban. A fővárosiak csapata fiatal és energikus gárda, javarészt a Fradi utánpótlására épülő együttesről van szó, akik bírják a futást és általában gyors kézilabdát játszanak. Ez ellen lehet orvosság az említett taktikai fegyelem, amely, ha jó egyéni teljesítményekkel párosul, akkor pontot vagy pontokat eredményezhet.

Pénzügyőr SE – Hódmezővásárhelyi LKC
NBI/B keleti-csoport, női felnőtt bajnokság – 21. forduló
2018.04.07. 11.00, Pénzügyőr sportcsarnok (Budapest, Kőér utca 1/A.)
Játékvezetők: Győr Ádám, Hadas Dávid
Versenybírók: Kanyok József, Ihász István

Varga József vezetőedző: „A szünetet megpróbáltuk eredményesen használni, ez sajnos nem feltétlenül sikerült. Több játékos is  sérüléssel bajlódik, Veres Zsuzsának a bokája, Nagy Emesének az ujja sérült meg, és Szepesi Ivett is csak lassan gyógyul kézsérüléséből. A bajnokságból hat mérkőzésünk van még hátra és minden meccsre úgy kell odamennünk, hogy pontot vagy pontokat próbáljunk meg szerezni. Akkor is, ha nem mi vagyunk az esélyesebbek. A Pénzügyőr egy aránylag fiatal, a Fradira épülő csapat, nagyon sokat fognak futni ez biztos. Egyrészt a visszarendeződés, másrészt a védekezésben történő taktikai fegyelem lesz fontos a részünkről.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top