Faragó Tamás: Sportoljatok és hajtsatok rá a legjobb csajokra!

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. május 03.
 
 
Faragó Tamás: Sportoljatok és hajtsatok rá a legjobb csajokra!

A mozgás az egészség szempontjából is fontos, de emellett a csajozást is könnyebbé teszi. A sport lényegéről a szókimondásáról is ismert olimpiai bajnok vízilabdázó, Faragó Tamás és a szintén ötkarikás aranyéremmel büszkélkedő labdarúgó, Dunai II. Antal tartott előadást a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjainak az intézmény által szervezett egészségnapon.  

A legfontosabbak a célok

A két bajnokkal Vízy András korábbi televíziós műsorvezető beszélgetett. Faragó Tamás emlékeztette a közönséget, hogy apai ágról vásárhelyi felmenőkkel rendelkezik, nagyszülei Újvároson, a Délibáb utcán laktak, ahol 6 éves koráig rendszeresen megfordult. Melbourne olimpiai bajnoka szerint konkrét célok kellenek ahhoz, hogy valaki az élet bármely területén sikeres legyen, mert a homályos célok homályos eredményeket hoznak.

 

„Én gyerekkoromban eldöntöttem, hogy a világ legjobbja akarok lenni. A rossz játékosokat sosem bántják a pályán. Amikor én megkaptam az első pofonomat meccsen, elérzékenyültem. Tudtam, hogy elindultam a jóvá válás útján” – érvelt Faragó Tamás.

Önképzéssel a sikerért

A motiváció és az önképzés fontosságára hívta fel a figyelmet Dunai Antal is. Mint mondta, annak idején iskolából hazamenet a libalegelőn fociztak, gyermekkorában pedig rengeteget edzette magát, hogy gyorsabb játékossá váljon. A korábbi újpesti kiválóság szerint az sem véletlen, hogy Cristiano Ronaldo a mai napig 500 felülést csinál meg naponta. A kitartó munka, ahogy most is, úgy régen is meghozta az eredményét: az 1968-as mexikói olimpia döntőjében épp egy Dunai-góllal fordított a magyar válogatott, de másik két alkalommal is közel járt a végső győzelem eléréséhez az ezüstcipős játékos.

 

„Figyelni kell a példaképeket. Vannak korszakos játékosok, akik nem megtanulták, hanem ösztönösen kialakították a mozgásrendszerüket. Én is naphosszat figyeltem a korszak legjobb játékosait, és ezt a tudást átültetve tudtam az utolsó emberek lábai közt elrúgni a labdát. Ezt hívták később Dunai-cselnek” – emlékezett vissza Dunai Antal.

A sport segít abban, hogy az éjfél előtti csajokból is lehessen válogatni

Egy újabb aduászt dobott be a testmozgás mellett Faragó Tamás: szerinte egy sportolónak a párválasztáskor is jobb esélyei vannak, mint vetélytársainak.

 

„Sportoljatok és hajtsatok rá a legjobb csajokra!” – biztatta a diákokat a világ egykori legjobb játékosa, de Dunai Antal kicsit kimértebben javította ki beszélgetőtársát, véleménye szerint a mozgás az egészség szempontjából is nagyon fontos.

A beszélgetés során a két bajnoknak egymás méltatására is volt ideje.

 

„Anti erős volt, gyors volt és nem lehetett lerúgni” – árulta el Dunai Antal sikerének titkát Faragó. „Tamás pedig lábbal is képes volt gólt szerezni. Vízilabdában!” – kontrázott Dunai.

 

Az előadás közös fotózkodással és autogramosztással zárult.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top