Exkluzív: világklasszisok mellett remekeltek a vásárhelyi úszók!

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. október 05.
 
 
Exkluzív: világklasszisok mellett remekeltek a vásárhelyi úszók!

Saját szemünkkel láthattuk, ahogy az olimpiai és világbajnokok mellett megállják helyüket a mieink.

 

A Budapesten zajló rövidpályás úszó-világkupa második napján, pénteken délelőtt összesen kilenc vásárhelyi színeket képviselő versenyző ugrott a Duna Aréna medencéjébe. Az Oldalvonal a helyszínről követte az eseményeket – néhány egészen nagyszerű teljesítménynek is örülhettünk.

Szőke Zita (NICS-HSÚVC) futamát magabiztosan nyerte meg 200 méter gyorson, ráadásul új egyéni csúccsal (2:02,45) zárt, amely a 26. helyhez volt elegendő – a mezőny rutinjához képest szemtelenül fiatalként ez rendkívül elismerésre méltó és biztató eredmény. Ugrai Panna (Hód Úszó SE) 100 méter háton az olimpiai bajnok Emily Seebohmmal egy mezőnyben picivel maradt el legjobbjától (1:02,84-et repesztett) , de így is a kiváló 22. pozícióban végzett. 50 méter pillangón Batta Orsolya (NICS-HSÚVC) a világ egyik legjobbjával, Sarah Sjöströmmel tempózhatott egy futamban, nem is rosszul - 27,80-nal 26. lett.

 

 

50 méter férfi mellen öt NICS-HSÚVC-s vásárhelyiért szoríthattunk: a nemrég diplomázó, az edzésekhez most visszatérő Szilágyi Csaba a 17., Szabó Tamás a világklasszis Anton Csupkovval egy futamban úszva 29., Pertich Zsombor egyéni csúccsal 38., a 200 vegyesen is startoló, ott 39. Matejdesz Máté szintén javítva eddigi legjobbján 41., míg Süli Ákos 44. lett – utóbbi 50 méter háton is rajtolt, és ott is az összesített rangsor 44. helyén végzett. A nap zárásaként Kerecsen Gerle 100 méter mellen 35. lett, a szám abszolút egyeduralkodója, Julija Jefimova mellett versenyezve futamában.

 

 

Rövidpályás úszó-világkupa a Duna Arénában


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top