Edzőtáborral készül a szezonra a Csomorkány SE

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 25.
 
 
Edzőtáborral készül a szezonra a Csomorkány SE

Augusztus 21-én tíznapos edzőtábor kezdődött a Csomorkány SE fiatal vívói számára. A gyakorláson Brassóból érkezett vendégek is részt vesznek - az első héten az állóképesség és erőnlét kapta a főszerepet.

Alapozó edzőtáborral hangol a szezonra a hódmezővásárhelyi Csomorkány Sportegyesület. A 10 napos tréninggel a szezonra való tökéletes felkészülést szeretnék megkezdeni a klubnál, ahol a tőrözök és párbajtőrözök számára is megkezdődött a munka.  Az első héten az erőnlét és az állóképesség fejlesztése került előtérbe, hogy a fiatalok visszarázódjanak a páston töltött hétköznapokba, a következő héten pedig már a konvenció és a vívás maga is terítékre kerül. A tábort követően pedig szeptembertől folytatódik a munka.

A táborra Brassóból is érkeztek vendégek, 2 edző és 6 lány gyakorolt a vásárhelyiekkel.

„Kétszer már voltunk Hódmezővásárhelyen, akkor versenyezni. Jó kapcsolatot alakítottunk ki Magyary Ágnessel, így vagyunk most is. Érdekes az edzőtábor koncepciója, nagyon erősek a tréningek. A mi lányaink 12 évesek, de igyekszünk mindent megcsinálni, vannak dolgok, amelyeket otthon is szeretnénk majd gyakorolni” - mondta el Piukovic Máté tőredző a brassóiak részéről.

A Csomorkány SE versenyzői számára már szeptember 8-án megkezdődik a szezon. Akkor az egyesület újonnan igazolt felnőtt versenyzője, Orosházi Csilla utazik el Hollandiába egy versenyre. A tőröző a hazai ranglista 16. helyét foglalja el.

A fiatalabbak számára októberben indulhat el a Fülöp Mihály versenyrendszer, amelynek első megmérettetését Hódmezővásárhelyen rendezik.

„Az előző szezonban elég magasra tettük a lécet. Egyéni magyar bajnokunk van, magyar bajnoki csapat második és harmadik helyezéseink vannak. Természetesen szeretnénk ezeket az eredményeket megtartani és utánpótlás szinten még nagyobb számban jó eredményeket elérni. Próbáljuk az utánpótlást előrébb hozni, hiszen nekik is előrébb kell lépniük” - mondta el Magyary Ágnes, a Csomorkány SE szakedzője.

A klub edzőtábora a következő héten folytatódik tovább.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top