Dél-keleti rivalizálás a Hódtói Sportcsarnokban

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 28.
 
 
Dél-keleti rivalizálás a Hódtói Sportcsarnokban

Igazi dél-keleti rangadót rendeznek szombaton 18.30-kor a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelyi Kosársuli az elmúlt években presztízs ellenféllé váló Békést fogadja.

A házigazdáknak ráadásul van miért visszavágniuk, mivel januárban fájó vereséget szenvedtek a viharsarkiak békéscsabai otthonában.

A békésiek sem büszkélkedhetnek túl jó mutatóval az idényben, a B csoport elit szériájában mindössze egy hellyel vannak Czuprák László alakulata előtt. A 12. pozícióban egy sikerrel könyvelhettek el többet, jelenleg 7-16 a mutatójuk. Az biztos, hogy nagy felelősség lesz a csapat pontkirályán, Koma Dánielen, aki egyben a bajnokság legjobb dobója is. Ráadásul Krtic sem mondható veszélytelennek. Ők ketten együtt összesen 40 pontot átlagolnak meccsenként.

Az ő hatástalanításuk tehát kulcskérdés lehet a Hódmezővásárhelynél. A palánk alatt operáló Komával szemben Miletic-nek lehet kulcsszerepe. Rá egyébként a támadótérfélen sem hárul majd kisebb felelősség, mint a védekezésben. Mellette a Varga Zalán, Molnár Bence, Vas Péter trióból minél több kosarasnak kell felzárkóznia a nyírségiek termében eredményesen termelő Szabó Péter mellé. Mindezt úgy kellene produkálniuk, hogy a kellemetlen stílusban védekező Békés ellen minél pontosabban célozzanak. Ha sikerül változtatniuk a legutóbbi fordulóban Czuprák mester által is savalt dobóteljesítményen, akkor a Kosársuli akár otthon is tarthatja a győzelmet.

A 2018. március 31-én szombaton 18:30-kor kezdődő Kosársuli–Békés találkozóra a Kosársuli támogatói, az MMFB Földgáztároló Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából a belépés ingyenes!


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top