Csodálatos sikert aratott a Hódtóiban a Kosársuli!

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. október 19.
 
 
Csodálatos sikert aratott a Hódtóiban a Kosársuli!

Ilyen frenetikus utolsó negyedet rég nem láthatott a vásárhelyi publikum. 

A diadal reményében lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli péntek este a Hódtói Sportcsarnokban a Concordia Motax KC Pápa ellen. Természetesen ehhez az igencsak kellemetlen stílusú vendégeknek is volt egy-két szava: előzetesen, a szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.

 

Nem indult olyan nagy színvonalon a találkozó, Béres kezdésképp szórt triplája után inkább a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az amerikai légiós, a bajnokság egyik legjobb játékosának tartott Ryan Cook hármasai miatt igen korán időt kellett kérnie Tóth Tamásnak, ám ezt követően sem ment igazán a támadójáték, a pontossággal adódtak bajok, a Pápa pedig tartotta stabilitását.

 

Az első negyed (21-26) lassú csordogálása a második elején tovább folytatódott, aztán a 15. percben, 26-32-nél valami átkattant a Kosársulinál. A kapitány, Vas Péter két hárompontosának hála fordított a csapat, sőt, három perc alatt 10-0-s rohamot produkált, így átvette a vezetést! A remek pillanatoknak köszönhetően a félidőre hazai előnnyel, 42-38-cal vonulhattak a felek.


Bízhattunk abban, hogy koncentrált játékkal meglehet a győzelem, ám a harmadik negyedben olyan adok-kapok játék alakult ki, amelyből a Kosársuli jött ki rosszabbul. Cook és Márton „varázslatával” újfent a Pápánál volt a fór, sőt, hattal is mentek már a feketemezesek. Kicsit megtoppant a Kosársuli, ezúttal sem jött az első három fordulóban látott kiváló harmadik játékrész, de Bálint rendkívül fontos kosara tartotta a reményeket (58-62).

 

Aztán jött az utolsó negyed és a végjáték… amilyenhez hasonlóan fordulatost egy ideje nem láthatott a Hódtói Sportcsarnok közönsége. Kezdődött azzal, hogy Gajic egy kétes megítélésű szituációt követően kipontozódott, és ugyanígy felhördült a publikum Bálint becsorgó kettesénél is. Hát még néhány másodperccel később!

Jött, látott és győzött a tavaly hosszú sérülése miatt harcképtelen Kelemen Balázs, aki extraklasszist nyújtva értékesített egy, majd még egy, majd még egy triplát. Ráadásul öt percre a lefújástól Molnár Bencét is vitte magával Kelemen parádéja, 70-70-ről hirtelen felocsúdásból máris 80-70-t láthattunk az eredményjelzőn! Ehhez a vonalhoz csatlakoztak Vas kosarai, a Pápának pedig nem volt ellenszere a frenetikus megindulásra.

Mindezzel együtt el is dőlt a győzelem sorsa: a vendégek kozmetikáztak kissé a végeredményen, de 92-80-ra a Kosársuli diadalmaskodott, nagyon fontos és emlékezetes sikert aratva hazai pályán.

 

NB I/B Zöld csoport, 5. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Concordia Motax KC Pápa 92-80 (21-26, 21-12, 16-24, 34-18)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gelencsér György, Maár Gábor, Mintál Csaba

Kosársuli: MOLNÁR 21/3, BÉRES 11/3, Börcsök 2, VAS 22/9, Gajic 2. Cserék: Perák 2, Bálint 4, Varga 8, Pavlovic 2, KELEMEN 18/9, Kovács -, Czégel -. Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Murai 12, COOK 30/18, Horváth 10/6, Sonyák 12/9, Grebenár 2. Cserék: Keller 2, Márton 9/9, Presing 3/3. Vezetőedző: Vajda József

 

Tóth Tamás értékelése: „A páratlan negyedekben páratlanul extrán dobott a Pápa, tíz távolijuk volt jó, 64 százalékkal. A páros negyedekben a rotációból fakadóan és a jobb erőnlétünknek köszönhetően őröltük fel a jól játszó ellenfelünket. A végjátékban helyén volt az eszünk és a szívünk, nagyon nehéz rangadót húztunk be!”

Vajda József értékelése: „A hazaiak jobb végjátékuknak köszönhetően jó meccset nyertek meg. Gratulálok mindkét csapatnak!”

 

Ismét rendkívül említésre méltó az U20-asok teljesítménye: a csapat lehengerlő játékkal, 110-62-re diadalmaskodott! A legeredményesebb Czégel és Domján volt, de remekelt Kovács, Bálint és Szepesi is. Öt meccsből ötöt nyert Tóth Tamás és Czuprák László legénysége, így természetesen magabiztosan vezeti a bajnokságot.

 

Folytatás október 28-án, vasárnap, amikor is az Alba Fehérvár U23-hoz látogat a Kosársuli. Ezt követően november 2-án, pénteken a Békést fogadja hazai környezetben a klub, méghozzá a Hepp-kupában.

 

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli, fotó: Varga Franciska/Kosársuli


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top