Büntetővel vitte a három pontot a Kécske

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. május 27.
 
 
Büntetővel vitte a három pontot a Kécske

Nem tudta hazai pályán tartani a három pontot a Hódmezővásárhelyi FC a Tiszakécske elleni NB III-as bajnokin.

A bajnoki címre hajtó Tiszakécskét fogadta vasárnap a kiesés ellen küzdő Hódmezővásárhelyi FC az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában. A találkozó megkezdése előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a korábbi vásárhelyi kapusra, Békefi Lászlóra.  

A vendégek az első percektől fogva világossá tették, hogy a három pont megszerzése lebeg a szemük előtt, igyekeztek a kezdő sípszótól kezdve nyomás alatt tartani a hazaiakat. A 6. percbe már sikerült is beszorítani a kapu környékére a narancs-feketében játszó vásárhelyieket, a 9. percben pedig Juhász László igyekezett trükközni, a leshatárról kiugorva Filipánics felett akarta átemelni a labdát, a kanalazás azonban nem volt tökéletes, a védelem menteni tudott. A vendégek hetese azonban ezt követően is meglehetősen elemében volt.

Az első valamirevaló vásárhelyi próbálkozás a 14. percben esett, Koncz Adrián majd a félpályáról végzett el egy szabadrúgást, talán Helesfay Donát sem számított rá, hogy Koncz kapura csavarja, a kécskei hálóőr azonban szögletre mentett.

A hátralévő félórában azonban igazán komoly helyzet egyik csapat előtt sem alakult ki, leginkább a mezőnyben folyt a játék. Leszámítva egy támadást 5 perccel a vége előtt, a vendégek próbálkoztak, már a tizenhatoson belül jártak, amikor Ludánszki Bence elhasalt, a vendégek tizenegyest reklamáltak, Ducsai József sípja azonban néma maradt. 0-0-val fordultak a felek.

A második játékrész elején úgy tűnt, hogy hatottak Szűcs Róbert vezetőedző szavai az öltözőben, kicsit vehemensebbnek tűnt a Vásárhely, a 47. percben rögtön Koncz Adrián előtt adódott lehetőség, Varga Bence ugratta ki társát, aki a tizenhatoson belülre jutott a labdával, éles szögből leadott lövése azonban a kapu előtt suhant el keresztben.

5 perc múlva pedig érkezett a feketeleves, ekkor már a vendégek jutottak a vásárhelyi tizenhatoson belülre, Mezei Olivér pedig páros lábbal becsúszva hatástalanította Mihály Dávidot, Ducsai József tüdeje ekkor már beindította a sípot. Az ítéletvégrehajtó szerepében Kardos Norbert állt a labda mögé, aki nem hibázott.

A folytatásban Szűcs mester cserékkel igyekezett frissíteni a csapatát, azonban úgy tűnt hiába minden. Thomas Prasler sokszor már inkább csatárposzton tűnt fel és Rácz Dezsőt is becserélték, a támadójáték azonban így sem volt az igazi, amihez az is hozzájárulhatott, hogy Koncz Adrián megsérült és cserélni kellett.

Filipánics Bálintnak bőven akadt dolga a kapuban, a hálóőr pedig kiválóan tette a dolgát, egy alkalommal néhány másodperc alatt Juhász László és Markó Ádám is tesztelte, a piros pontot viszont a hazaiak kapusa érdemelte ki.

Vásárhelyi oldalon újabb komoly támadás már nem történt, a 82. percben Szilágyi Norbert felívelt szabadrúgása után ugyan Huszár Gergő került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető és az asszisztenseknek viszont nem volt kifogásolni valójuk.

A vége maradt a 0-1.

A Tiszakécske ezzel a győzelmével ráadásul átvette a vezetést a bajnokságban, miután a Pécs nem bírt a Dabassal és ikszeltek. A Vásárhely viszont maradt a kieső helyen, a Makó előnye továbbra is egy pont, a Budapest Honvéd fakó otthonában 3-1 ugyan kikaptak, de az előnyük megmaradt.

A Vásárhely a Rákosmente ellen zárja a bajnokságot, ahol csak a győzelem jelenthet bennmaradást, ehhez azonban az kell, hogy a Makó ne nyerjen a Paks II. ellen.

NB III Közép csoport, 29. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Duna Aszfalt TVSE 0-1 (0-0)

HFC: Filipánics, Tóth, Huszár, Varga, Szilágyi, Koncz (Rácz), Mezei, Benke (Szabó D.), Szántó (Darida), Kökény, Prasler
Vezetőedző: Szűcs Róbert

TVSE: Helesfay, Benkó, Csáki (Ludánszki), Juhász, Tölgyesi (Horváth), Puskás, Polyák, Kardos, Mihály (Kalmár), Markó, Kocsis
Vezetőedző: Szabó István László

Gólszerző: Kardos (11-esből)


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top