Búcsúzni kényszerült az NB III-tól a Hódmezővásárhelyi FC

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. június 20.
 
 
Búcsúzni kényszerült az NB III-tól a Hódmezővásárhelyi FC

Hivatalossá vált, hogy az NB III helyett a labdarúgó Megyei I. osztályban indulhat csak a következő szezonban a HFC. Bár voltak csapatok, amelyek nem vállalták a harmadosztályú megmérettetést, az MLSZ feltöltési szabályzata alapján két csapat is megelőzte a vásárhelyieket. 

Tizennegyedik helyen végzett, és búcsúzni kényszerült az NB III-tól a Hódmezővásárhelyi FC, amely egészen tegnapig reménykedhetett abban, hogy mégis megmarad a harmadosztályú tagsága. Az MTK második csapata és a Sopron sem nevezett ugyanis a bajnokságba, de a feltöltés során két jobban szereplő gárda kapta meg a lehetőséget az indulásra, pedig a HFC vállalta volna a megmérettetést.

 

„Az a cél, hogy egy olyan csapatot állítsunk össze, és egy olyan keretünk legyen a Csongrád megyei I. osztály bajnokságra, amely lehetővé teszi, hogy megnyerjük azt a bajnokságot, utána pedig az osztályozón kivívjuk az NB III. szereplést. Ezt mindenképpen arra a csapatra fogjuk építeni, amely idén tartalékcsapatként funkcionált, és a megye I. bajnokságban az előkelő 4. helyezést foglalta el”-nyilatkozta Horváth Zoltán

 

A HFC elnöke hozzátette, hogy a csapatot azokkal a hódmezővásárhelyiekkel egészítik ki, akik már a tavalyi évben is az NB III-ban játszottak. A munkát várhatóan július közepén kezdik el, idegenlégiósokat pedig nem szerződtetnek a csapathoz, hiszen az anyagi helyzetüket tekintve eltérő lesz az NB III-hoz képest.

 

Jelenleg a megye 1. mezőny kialakulóban van és 16 csapatos bajnokság lesz. Friss hír, hogy a Mórahalom a megye 1. szereplést nem fogja vállalni. A legkomolyabb ellenfelek azok a csapatok lesznek, akik idén a bajnokság elején végeztek: tehát az Algyő, a Tiszasziget és a Csongrád alakulatával kell majd versenyt futniuk a vásárhelyi labdarúgóknak.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top