Az utolsó őszi meccsére készül a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 24.
 
 
Az utolsó őszi meccsére készül a HFC

A Rákosmente ellen kezdődött az ősz és velük is zárja a bajnokik sorát a Hódmezővásárhelyi FC.

Az őszi szezon utolsó meccsét játssza vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC. Az ellenfél a Rákosmente lesz, hiszen tulajdonképpen a tavaszi fordulók egy előre hozott meccséről van szó - a két csapat ugyanis egymás ellen indította a 2018-19-es szezont.

Az augusztus eleji mérkőzésen döntetlent játszottak a csapatok, a Vásárhelynek az ugyan hazai meccse volt, de Makón játszotta a gárda. A vezetést a HFC szerezte meg Vass András góljával, a fordulás után azonban nem alakult kedvezően a találkozó. Egy vitatható tizenegyesből egyenlített a Rákosmente, ráadásul kulcsjátékosát is elvesztették a kék-sárga alakulat, Huszár Gergőt állították ki. Ez pedig nem túlzás azt állítani, hogy nem csak az első meccsre, hanem a szezonkezdetre is rányomta a bélyeget.

A Vásárhely most a fővárosban bizonyíthat a Rákosmente ellen.

„Idegenben nyugodtabban játszunk, nincs rajtunk akkora nyomás, mint a hazai pályán. A játékosok kicsit jobban elmerik magukat engedni, több dolgot megmernek csinálni, mint a hazai pályán. Azon leszünk majd, hogy ezen változtassunk, hogy mégis csak egy oroszlánbarlang legyen a hazai pálya” - nyilatkozta Szűcs Róbert vezetőedző.

A tréner helyzete most sem könnyű. A szezon során mindvégig komoly sérüléshullám sújtotta a csapatot, ez pedig az őszi hajrára sem enyhült, sőt. Szabó Márk játéka már az előző mérkőzésen is kérdés volt, most szinte biztosnak tűnik, hogy nem tudja vállalni a játékot, Szekszárdon sérült meg. Katona György játéka pedig szintén kérdéses - a játékos vádlisérüléssel bajlódik, hiánya a középpályán okozhat problémát.

„Mondtam a játékosoknak, hogy aki tudja drótozza össze magát, be kell húznunk ezt a meccset. Nem lesz szép találkozó, rossz a pálya, az ellenfél pedig rutinos, 26-32 évesek játékosokból áll. Az első meccsen viszont a labdabirtoklásban jobbak voltunk és több helyzetünk volt, szerintem minden esélyünk megvan. Persze azt gondolom, hogy hazai pályán a Rákosmente is tudja, hogy szükség van a három pontra. 17 pontjuk van, így könnyen a nyakukra szaladhatunk, ha nem nyernek otthon. Mi viszont azért megyünk, hogy elrontsuk az örömüket” - fogalmazott Szűcs Róbert edző.

A csapatok vasárnap 13 órától mérkőznek egymással.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top