A vártnál is simábban nyert a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 20.
 
 
A vártnál is simábban nyert a HLKC

Október 20-án a Bácsalmás ellen játszotta ötödik bajnoki mérkőzését a HLKC. A lányok remek első félidőt futottak, javarészt már ekkor eldöntötték a pontok sorsát. Végül 40 gólt vágva zsebelték be ötödik győzelmüket.

Bácsalmási góllal indult a találkozó, ráadásul érdekesen, hiszen a játékvezetők habár ellenőrizték a hálót, a játékszer mégis kiutat talált a gólt követően. A vendégek viszont ekkor vezettek először és utoljára. Becsei Mária büntetőből egyenlített, majd Szabó Patrícia vezetést szerzett ez pedig csak nőtt, ahogy pörögtek a percek.

Az első játékrészben talán eddigi legjobbjukat nyújtották a lányok. A támadások javarésze góllal zárult és habár arra lehetett számítani, hogy ezen a téren a Bácsalmás, főleg szerb játékosainak köszönhetően partner lesz, nem így történt. Az első 30 percben mindösszesen 11 gólt szereztek a vendégek, miközben 23-szor voltak eredményesek a vásárhelyiek.

A fordulás után talán úgy tűnt a Bácsalmás esetleg közelebb lopódzhat. Gólokat szereztek, miközben 2-3 vásárhelyi próbálkozás nem érett góllá. Viszont a HLKC hamar megrázta magát és 10 perc alatt 8 gólt szereztek a lányok. Lassan az volt a kérdés, hogy meglesz-e a 40 lőtt gól és sikerül-e 20 alatt tartani a vendégeket.

A válasz igen és nem. Habár a játékrész közepén mintha hullámvölgybe kerültek volna a hazaiak – persze önmagukhoz képest, hiszen a pontok sorsa ekkor sem forgott veszélyben – nem jöttek a gólok. Egy időntúli hetessel azonban Szabó Patrícia meglőtte a negyvenediket. A Bácsalmás pedig végül 21 találatot szerzett.

Fölényes győzelem, az ötödik a sorban.

Hódmezővásárhelyi LKC – Bácsalmási PVSE 40-21 (23-11)

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács, Blaskovics, Székesi, Nagy, Török, Bálint, Becsei, Lukács, Szabó, Horváth, Klemm, Balogh

Bácsalmás: Petric, Piukovic, Rothpflug, Száhl, Madarász, Komenda, Csordás, Horváth, Hankószki, Markó, Sztefánovity, Wettstein

A csapat a következő fordulóban a Szeged KKSE U22-es együttesével találkozik.

További eredmények a hétvégi fordulóból:

Mezőtúr – Felföldi István SE 36-28
Szeged KKSE U22 – Gyomaendrőd 22-21
Makó – Csorvás 11-34
Gyula - KSZSE 34-31

A Szarvas – Békéscsaba U21 találkozót pedig október 21-én, vasárnap rendezik 17 órától.

Meccs utáni értékelés Török Gabriellától és Dankó Ervintől:

HLKC-Bácsalmás


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top