A remek védekezés volt a HLKC győzelmének kulcsa

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 11.
 
 
A remek védekezés volt a HLKC győzelmének kulcsa

Szombaton a Csorvással játszott bajnoki meccset a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. Az előzetes várakozások alapján egy nehezebb rangadónak ígérkezett a csörte, amit végül mondhatni simán húzták be Dankó Ervin lányai.

A mérkőzést megelőzően Dankó Ervin vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a pontszerzés egyik kulcsa a védekezésben rejlik, nos, ezen a téren remek teljesítményt nyújtottak a lányok. A védelem és Ádász Diána az első félidőben olyannyira a helyén volt, hogy bő 13 percet kellett várni az első csorvási találatra. Addigra viszont már hetet lőttek a vásárhelyiek. Negyedórányi játék után 9-1 állt az eredményjelzőn, ami egészen biztatónak tűnt.

A Csorvás nem is igazán talált ellenszert és választ, igaz a 20. perc környékén valamelyest élénkült a játékuk, az addigi egészen kemény védekezésen megtalálták a réseket, de tegyük hozzá, hogy a fordításra ekkor sem igazán volt sanszuk, a gólok ugyanis hiába jöttek, a hazaiak sem tétlenkedtek a támadásoknál.

A második felvonás csorvási góllal kezdődött, de a vendégeknek nem sikerült megiramodniuk. Ádászt Áncsán Fanni váltotta a kapuban, aki szintén kiválóan helyt állt, elől pedig ha nem is földöntúli gyorsasággal, de szaporodtak a vásárhelyi gólok. 23-10 volt az állás az utolsó 15 percre ráfordulva, ami egyre inkább sejtette a vásárhelyi győzelmet, ez pedig valóban nem is forgott veszélyben.

31-17 lett a vége, a HLKC kiválóan helyt állt, ihletett formában játszottak, a szezon egyik legjobb meccsét produkálták. Erre a formára pedig a következő héten is nagyon szükség lesz, akkor Gyulán játszik a csapat. A békésiek a héten kilencedik győzelmet aratták és veretlenek, ahogy persze a HLKC is. Izgalmas meccsre számíthatunk tehát.

Női kézilabda NB II Dél-keleti csoport, 7. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 31-17 (16-8)

HLKC-Csorvási SK


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top