A negyedik X-be lépett a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. szeptember 03.
 
 
A negyedik X-be lépett a HFC

Ötödik bajnoki mérkőzésén negyedik döntetlenjét játszotta a labdarúgó NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Szűcs Róbert tanítványai a Kecskeméti TE-vel játszottak 1-1-es döntetlent.

Szeptember 2-án az NB lll-as bajnokság egyik újonca, Bács-Kiskun megye bajnoka, a Kecskemét érkezett a vásárhelyi városi stadionba. A kék-sárgák egyértelműen a mérkőzés megnyerését tűzték ki célul, de ez több okból sem tűnt könnyed elképzelésnek. Nyilván a kecskemétiek sem feltartott kezekkel érkeztek Vásárhelyre, másrészt pedig a HFC-nél Kovács Zsolt az előző meccsen súlyos sérülést szenvedett, mint kiderült szárkapocscsont törése lett, így jó eséllyel az őszi szezonban rá már nem számíthat Szűcs Róbert vezetőedző. Rácz Dezső pedig szintén nem tudta még vállalni a játékot, a támadó poszton így Geiger Norbert kezdett.

Egyik csapat sem óvatoskodott a mérkőzés elején. Tempósan egymásnak rontottak a csapatok. Az első lövést a HFC könyvelhette el, igaz Bartyik Norbert próbálkozása jóval a kapu mellett hagyta el a játékteret. Percekkel később viszont a KTE előtt adódott igen komoly lehetőség. Jankelic Ivánnak kellett nagyot mentenie, hiszen Krnács már úgy tűnt vert helyzetben van, a gólt azonban megúszták a hazaiak.

Néhány minutummal később a Kecskemét is hasonlóan járt. Huszár Gergő volt igen aktív a találkozón. A védelemben is fontos szerepet játszott, de az előreívelt pontrúgásoknál is rendre segítette a csapatát az ellenfél térfelén. Mezei Olivér szabadrúgását követően fejelni is tudott, próbálkozását Mészáros Dávidnak kellett hárítania.

A játék derekán történt ivószünetet követően úgy tűnt inkább a Vásárhely az aktívabbak, szerettek volna előnnyel vonulni a szünetre, ez azonban nem jött össze. Az első felvonásban nem született gól a találkozón.

A fordulás után az első lehetőség Balog Szabolcs előtt adódott, aki lövéssel próbálkozott, majd Bartyik Norbert előtt nyílt hatalmas tér a középpályán. Szabó Márk, Jankelic Iván, Gyüre Levente és ismét Jankelic volt a labda útja. A támadás szépen kivitelezett volt, a beadást azonban lefülelte a kecskeméti védelem. Három perc múlva pedig már Krnácsnak kellett résen lennie Markó Ádám tekerését követően.

Az 58. percben hátrányba került a Vásárhely. Markó maradt üresen és Baloghoz tudott passzolni, akiről szintén lemaradt a védelem. A vendégek kilencese pedig nem kérdezett, gólt szerzett. Úgy tűnt a találat megfogta a HFC-t, kellett néhány perc mire a kék-sárgák rendezni tudták a sorokat. Ez utóbbi azonban jól sikerült - Mezei Olivér végzett el egy újabb szabadrúgást, a labdával pedig ez alkalommal is Huszár Gergő fejét kereste, sőt meg is találta, Huszár fejese pedig ez alkalommal mérnöki pontosságú volt, hamar a kecskeméti kapuban táncolt a labda.

A maradék bő 20 percben kicsivel több helyzete akadt a Kecskemétnek, Krnácsnak is be kellett mutatni néhány védést, a HFC-nél kevesebb próbálkozás akadt. Gólt azonban a hátralévő percekben már egyik csapat sem tudott szerezni. így a Vásárhely zsinórban harmadik, összességében pedig negyedik mérkőzésén ikszelt.

A Hódmezővásárhelyi FC szeptember 9-én, vasárnap ismét hazai pályán játszik. 16 órától a Szentlőrinc SE lesz a vendég a városi stadionban.

NB III Közép csoport, 5. forduló

Hódmezővásárhelyi FC - Kecskeméti TE 1-1 (0-0)

HFC: Krnács, Geiger, Huszár, Jankelic, Szabó Cs., Hrabovszki, Mezei, Vass, Gyüre, Katona, Bartyik N.
Cserék: Varga, Tóth, Szabó M., Kecskeméti, Darida, Bartyik R., Bódai
Vezetőedző: Szűcs Róber

KTE: Mészáros, Bagó, Farkas, Nádudvari, Balog, Vladul, Urbán, Zámbó, Szabó, Markó, Zámbori
Cserék: Ladányi, Nemesvári, Takács, Maczelka, Selyem, Tóth, Rozsi
Vezetőedző: Szabó Tibor

Szűcs Róbert: „Ez most más jellegű volt kicsit, mint az eddigi döntetlenek. Azt kell, hogy mondjam a Kecskemét kicsit meglepett, nem számítottam tőlük ilyen erős támadójátékra. Minden energiánkat mozgósítottuk, ezért a döntetlenért is meg kellett most halnunk, ebben nem volt több. A győzelem most szerencse folytán összejöhetett volna, de őszintén mondom, hogy ez most egy döntetlenes mérkőzés volt számunkra, nem igazán volt benne több.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top