A listavezetőt is legyőzte a HVSC ifi csapata

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. március 30.
 
 
A listavezetőt is legyőzte a HVSC ifi csapata

Öt nap alatt három meccset is játszottak a HVSC utánpótláscsapatai. Az ifjúsági bajnokság A2 csoportjának második helyén álló vásárhelyi csapat mindhárom akadályt sikerrel vette.

 

HVSC - Kaposvár 11:10 (ifjúsági)

Nagyon nehéz sorozat vette kezdetét ezzel a mérkőzéssel, hiszen 5 nap alatt látogatott Hódmezővásárhelyre a bajnokság talán 3 legerősebb csapata. Elsőként a bajnokságot százszázalékos mérleggel vezető Kaposvár volt Szabó Tamás tanítványainak ellenfele, Az összecsapást remekül kezdték a hazaiak, 4-1-re is sikerült ellépni, majd egy komoly rövidzárlat következtében 5-7-re fordítani tudott a Kaposvár. A 3. negyed végén már 7-10 állt az eredményjelzőn, ekkor a vásárhelyi vízilabdások hatalmas hajrába kezdtek, a negyed végén előbb szépítettek, majd egy 3-0-s utolsó etappal megnyerték a mérkőzést.

 

„Nagyon készültünk a mérkőzésre, szerettünk volna meglepetést okozni. Nem szeretnék senkit kiemelni, azt gondolom, hogy a szív diadala volt ez a győzelem. Mindenképpen biztató, hogy mind erőnlétileg, mind pedig fejben remekül bírtuk a mérkőzést” – nyilatkozta Szabó Tamás edző.

 

2018.03.25. HVSC - Pécsi Sportiskola 9-8 (ifjúsági)

A pécsi gárda a tabella 5. helyén tartózkodott a mérkőzést megelőzően, így előzetesen is izgalmas összecsapásra lehetett számítani annak ellenére, hogy ősszel idegenben 11-8-ra nyert a HVSC. Már a kezdő sípszót követően is látszódott, hogy végig egy nagyon kiélezett, szoros, összecsapást eredményez a baranyaiak vendégjátéka. Így is lett: egy gólnál többel egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, de szerencsére a végén ismét helyén volt Szabó Tamás csapatának esze és szíve is, amelynek eredménye a megérdemelt 9-8-as győzelem.

 

„Azt gondolom, hogy a siker kulcsa a fegyelmezett, összeszedett védekezés volt, illetve, hogy sikerült semlegesítenünk ellenfelünk balkezes játékosát!” – emelte ki a mérkőzést követően Szabó Tamás.

 

HVSC - PannErgy- Miskolc 10-9 (ifjúsági)

A hazaiak azzal a reménnyel szálltak vízbe, hogy visszavághatnak ellenfelüknek az őszi vereségért. Ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést Kecskemétiék, akik jó védekezésüknek, és ötletes támadójátékuknak köszönhetően remek első félidőt zártak (7-3). Ezután viszont megmagyarázhatatlanul zuhant a HVSC teljesítménye, pontatlanná váltak a támadások, hátul pedig kiengedtek a vásárhelyiek, így a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük (7-7). Szerencsére azonban a végén a hazaiaknak még sikerült rátenniük egy lapáttal, és végül egy nagyon kínkeserves összecsapáson kiszenvedték a győzelmet, ami még sokat jelenthet a végelszámolásnál!

 

„Összességében megemelem kalapom csapatom előtt mind a három mérkőzésen nyújtott hozzáállása és nem utolsósorban eredményessége miatt, főleg úgy, hogy az idő rövidsége miatt a vasárnapi és keddi találkozókra csak nagyon keveset tudtunk készülni.” – értékelt Szabó Tamás.

 

/Fotó: a HVSC serdülő- és ificsapata; illusztráció; forrás: HVSC/


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top