A listavezetőnél a Kosársuli

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 01.
 
 
A listavezetőnél a Kosársuli

Nem számíthat túl sok jóra a listavezető Oroszlány otthonában március 2-án pénteken 19 órakor a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgáknak óriási csodát kellene tenniük, hogy győzelemmel hagyják el a pályát. Az OSE Lions eddig alig hibázott az idényben…

Igaz az előző fordulóban betliztek az utóbbi időben igencsak magára találó Nagykőros otthonában az oroszlányiak. Sőt hazai pályán sem veretlenek már: a Vasas még ősszel lepte meg saját csarnokukban Vavra András és a tavaly még a vásárhelyi U14-esekkel ezüstöt nyerő Mócsai Milán legénységét. Mindent szem előtt tartva az OSE a bajnokság favoritja. A magabiztos és stabil szereplésük mellett a bombaerős keretük miatt is állíthatjuk ezt. A gárda csapatként hozza az eddigi nagyszerű produkciót, amit jól mutat, hogy mindössze egy statisztikai kategóriában (Spagnolo révén a blokkokban) van játékosuk a TOP3-ban. Öten vannak ugyanakkor, akik 10 egység fölött átlagolnak meccsenként. Magasan a legtöbb pontot gyűjtötték az idényben, a kapott gólok átlaga azonban nem a legmeggyőzőbb.

Kulcskérdés, hogy mit tud kezdeni Vas Péteréka hosszú padjukkal. A Kosársuli ráadásul nincs túl irigylésre méltó helyzetben. Az együttes legutóbbi mérkőzései egytől-egyig nyitottak voltak még az utolsó negyedben is. Nagyot lendíthetett volna a Vásárhelyen, ha ezek közül sikerül behúzni egyet-egyet. Ez azonban nem így történt. Utasi Gábor tanítványai ezért jelenleg az NBI B elit csoportjának sereghajtójaként várják a folytatást. A szakember dolgát egyébként az sem könnyíti meg, hogy nem igazán tudott eddig stabil keretet játszatni a bajnokságban. A Hódmezővásárhely kosarasainak fele küzdött már sérüléssel. Bíztató volt viszont, hogy legutóbb, a második Veszprém ellen hazai pályán majdnem sikerült a bravúr, amiben az újonnan igazolt Miletic-nek, és az általa gyűjtött lepattanóknak óriási szerepe volt. Az új igazolás úgy tűnt plusz motivációt jelentett a társaknak, ez pedig nem elhanyagolható nagyságú lökést adhat péntek este Oroszlányban.

Hamisítatlan téli időben kell tehát útra kelnie pénteken aVásárhelyi Kosársulinak. A zord időjárásban az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. biztosítja az alakulatnak az ideális körülményeket az oroszlányi utazáshoz.

Forrás: Martonosi János
Fotó: Varga Franciska


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top