A listavezető ellen kezdi a tavaszt a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. február 02.
 
 
A listavezető ellen kezdi a tavaszt a HLKC

Február 3-án indul a NBI/B tavaszi szezonja a Keleti csoportban érdekelt Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. A lányok a tabella élén álló egriek otthonába utaznak.

Keményen indul a tavasz a vásárhelyi kézilabdás lányok számára. A januártól új vezetőedzővel, Varga Józseffel készülő csapat az Eszterházy KFSC otthonában vendégeskedik. Az egriek ősszel mindösszesen két mérkőzést vesztettek el, tizenhárom meccsen 22 pontot gyűjtöttek, amivel az első helyen tölthették a telet.

Még szeptemberben 25-33-mal végződő mérkőzést játszott egymással a két csapat. Az első félidőben úgy tűnt, hogy bőven van keresnivalójuk a szezon első meccsén a vásárhelyi lányoknak. Mindösszesen egy góllal mentek harminc perc után a vendégek. A fordulást követően azonban az Eger bírta jobban a tempót és a végére nyolc góllal voltak jobbak.

Kár szépíteni, a szombati, ráadásul a HLKC számára idegenbeli mérkőzésen is inkább az Eszterházy KFSC számít az esélyesebbnek. Ugyanakkor egy kis szerencsével, mint tudjuk, a sportban bármi megtörténhet.

Csak egy példa. Január 31-én, előrehozott mérkőzéssel folytatta a szezont a 20 pontos, szintén dobogós Kispest. Az akkor még 6 pontos Nyíradonyt fogadták. A vége viszont 33-34 lett, Köstner Vilmos tanítványai végig szoros csatában, de felülmúlták az esélyesebb ellenfelet.

A vásárhelyi névsort nézve pedig nem csak Varga József neve számít újnak. Habár a téli időszakban meglehetősen nehéz játékosokat igazolni, Székesi Fanni személyében mégis sikerült erősíteni. A játékos Orosházáról érkezett, a szurkolók számára pedig akár azért is csenghet egy kicsit mégis ismerősen a neve, mert a 2015/2016-os szezonban, az akkor még NB II-es HLKC színeiben négy meccsen pályára lépett a tavaszi szezonban.

“20-22 közös edzéssel a hátunk mögött várjuk a szombati mérkőzést. Természetesen a listavezető egriek a meccs esélyesei, de nem feltett kézzel fogunk pályára lépni. Igyekszünk a célkitűzésnek megfelelően teljesíteni, a pontszerzésünk bravúr lenne” – fogalmazott a HLKC.hu-n Varga József vezetőedző.

Eszterházy KFSC – Hódmezővásárhelyi LKC
NBI/B keleti csoport, női felnőtt kézilabda bajnokság – 14. forduló
Eger, Leányka út 6., – 2018.02.03., 18.00
Játékvezetők: Barna Viktor, Kovács Bence
Versenybírók: Aczél Attila, Paulovics Zsolt


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top