A Honvéd otthonában a HVSC-s fiatalok

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. február 28.
 
 
A Honvéd otthonában a HVSC-s fiatalok

Az elmúlt hétvégén a Kőér utcai uszodában jártak a HVSC ifjúsági, serdülő és gyermek csapatai. A fiúk számára egyik korosztályban sem jött össze a győzelem, ezt betegségek és játékvezetői hibák sem tették lehetővé.

Izgalmasan alakult az ifjúsági csapat Honvéd KPSE elleni meccse. Az első negyedet be tudták húzni Szabó Tamás tanítványai, a második negyedben azonban több hiba is akadt a védekezésben, amit a hazaiak ki tudtak használni. A vásárhelyiek azonban a kialakult háromgólos hátrányt is le tudták dolgozni és szorossá tették a meccset, a végén azonban a Honvéd ifistái voltak a higgadtabbak és egy góllal jobbnak bizonyultak.

Honvéd KPS – HVSC 10-9 (2-3, 3-1, 3-4, 2-1)

HVSC: Molnár Ákos, Jovány Gyula, Kovács Ádám, Benkő Martin, Földesi Benedek, Barna Dániel, Tomcsik Milán, Oláh Kende Máté, Halász Viktor, Tóth Márk, Kecskeméti Bence, Papp Kolos. Kősasvári László, Arany Kevin
Edző: Szabó Tamás

Nyilatkozat: „A mérkőzés elején még többé-kevésbé betartottuk a megbeszélteket, majd a második negyed közepétől érthetetlen dolgokat csináltunk védekezésben. Tudtuk, mik ellenfelünk erősségei, mégis többször hagytuk jó pozícióból lőni meghatározó játékosaikat, ők pedig büntettek... Mindezek ellenére 7-4 után volt tartásunk és kiegyenlítettünk. De a végjátékban megint hatalmas védekezési hibákat követtünk el, elől pedig meghatározó játékosaink görcsösen játszottak, így a végén egy nagyon fájó egygólos vereséget szenvedtünk.”

Már a meccs előtt lehetett tudni, hogy habár a serdülő korosztályban a HVSC számít esélyesnek a sereghajtó Honvéd ellen, mégsem lesz könnyű a pontszerzés. Betegségek nehezítették Szabó Tamás dolgát, a serdülők közül mindösszesen hatan voltak hadra foghatóak. Az első negyedet ennek ellenére sikerült behúzni, ám a folytatásban elkapta a fonalat a Honvéd. A kialakított előnyük ugyan nem bizonyult tartósnak és sokáig fej-fej mellett haladtak a felek és a végére sem tudták dűlőre vinni a dolgot, jöhettek a büntetők. Ezt a párbajt pedig a Honvéd bírta jobban.

Honvéd KPS – HVSC 16-11 (3-4, 3-0, 2-4, 8-3)

HVSC: Arany Kevin, Földesi Benedek, Sonkovits Árpád, Bjelik Máté, Horváth József, Szűcs Ignác, Török II. Tamás, Nagy Péter, Kovács Ádám, Tóth Márk, Jovány Gyula, Dobos Attila, Kősasvári László, Papp Roland
Edző: Szabó Tamás

Nyilatkozat: „Ebben a korosztályban csapatunk abszolút esélyesnek számított ezen a mérkőzésen, de mivel betegség miatt több játékosom is hiányzott és összesen hat serdülő korú pólós állt rendelkezésemre, várható volt, hogy nem lesz egyszerű begyűjteni a három pontot. Remekül kezdtünk, többször vezettünk két góllal, de sajnos a folytatásban olyan kapitális hibákat követtünk el, amit ebben a korosztályban már megengedhetetlen. Ennek következtében ellenfelünk fordítani tudott és mi futottunk az eredmény után. A végén sikerült kiegyenlíteni, de büntetők után alul maradtunk. Így egy ponttal gazdagodtunk, ami mindenképpen csalódást keltő eredmény.”

A gyerek csapatnál is akadtak hiányzók a bajnokin, ám ennél is nagyobb problémát jelentett a fővárosi játékvezetők hozzáállása. Nem sikerült fair módon levezényelni a mérkőzést, így hiába adtak bele mindent a vásárhelyi fiatalok végül 7 gólos vereséget szenvedtek.

Honvéd KPS – HVSC 14-7 (5-2, 3-2, 4-0, 2-3)

HVSC: Papp Roland, Bjelik Máté, Horváth József, Nagy Péter, Sonkovits Árpád, Török II. Tamás, Szűcs Ignác, Horváth Bence, Barcza Zsolt Zénó, Gólya Richárd Imre, Dobos Attila, Bajtai Csongor, Ombodi Balázs, Oláh Sebő Zétény
Edző: Kis László Márk

Nyilatkozat: „Jó mérkőzést játszhatunk volna a Honvéd csapatával a sok hiányzó ellenére, de ismét bebizonyosodott, hogy a pesti játékvezetés nem tette ezt lehetővé! Sajnos egymás után a második mérkőzésünket tette tönkre a játékvezetés, de végezzük tovább az elkezdett munkát. Rengeteget fejlődtek a srácok az elmúlt összecsapásokon mind játéktudásban, mind alázatban, ennek köszönhetően! Még ha nem is hagytak minket nyerni, büszke vagyok a SRÀCOKRA! Gratulálok az ellenfélnek!”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top