A HFC volt kapusával ejtette ki a Csíkszereda a Dinamót!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 02.
 
 
A HFC volt kapusával ejtette ki a Csíkszereda a Dinamót!

Bordás Dániel, a Hódmezővásárhelyi FC volt kapusa is kivette a részét a Csíkszereda Román Kupában elért sikeréből. A hálóőr a büntetőpárbajban varázsolt.

Csütörtök este óriási bravúr történt a Román Kupában. A harmadosztályban szereplő FK Csíkszereda a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bucurestivel találkozott a nyolcaddöntőben.

Az első félidő 0-0-val zárult, majd a fordulás után Majzik és pár percre rá Magyari góljaival előnybe kerültek a hazaiak. Az örömük nem tarthatott sokáig. Nistor két perccel később már szépített, majd alig 5 perc múlva duplázott. A rendes játékidőben azonban nem sikerült dűlőre vinni a dolgot, így jöhetett a 2x15 perc ráadás.

A 110. percben Neicutescu révén vezetést szerzett a Bukarest, a fáradó Csíkszereda viszont nagyot küzdve visszajött, egy jobbról ívelt szabadrúgást Berde a kapuba továbbított, jöhettek a büntetők.

A Csíkszereda kezdett, de hibával, majd Nistor vette be Bordás kapuját. Ezt két jól elvégzett büntető követte, majd a harmadik próbálkozások kimaradtak – az ötödik körhöz érve így az I. osztályú ellenfél állt jobban. Grozav azonban elpanenkázta magát.

Végül a 10. körben dőlt el a továbbjutás sorsa. Delorge elsőre kihagyta a büntetőjét, Bordás elmozdulása miatt viszont a játékvezető újra elvégeztette azt, az orosházi születésű kapus azonban megfogta a lövést, ezzel pedig az FK roboghatott tovább a kupában.

Bordás az elmúlt három szezonban volt a Hódmezővásárhelyi FC alapembere, 78 meccsen védte a vásárhelyi kaput.

Fotó: szekelyhon.ro/Gecse Noémi


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top