A HFC-fakó az utolsó meccset is behúzta

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. június 02.
 
 
A HFC-fakó az utolsó meccset is behúzta

Nem lett bajnok Vásárhelyen a Tiszasziget. A Bacsa-Vinnai tanítványok lendületes meccsen tartották hazai pályán a három pontot.

A bajnoki cím sorsáról döntött a szombati Hódmezővásárhelyi FC II. – Tiszasziget összecsapás. Az aranyra a Tiszasziget volt esélyes, a Vásárhely számára azonban az esetleges bronzérem miatt volt fontos a mérkőzés. A fiatalok pedig már a mérkőzés előtti napokon is a győzelem mellett tették le a voksukat, meg akarták mutatni, hogy egy újabb bajnokaspiránst is képesek elcsípni, ráadásul akár egy igazán kiélezett helyzetben is.

A találkozó az első percektől kezdve izgalmas volt, a fiúk jó iramot diktáltak, az első gólra viszont 20 percet várni kellett. Kandó kapujában rezgett ekkor a háló, Kántor Máté kapott egy jó beadást Rutai Balázstól, a kapuba tudta pofozni a hosszúra érkező beadást.

A szigetiek viszont bő 10 percig érezhették nyeregben magukat, a hazaiak játékában benne volt a gól, folyamatosan ostrom alatt tartották a vendégeket, a 32. percben Bürgés Balázs egyenlíteni is tudott, egy szöglet után fejelte meg a labdát, kissé ugyan magas ívben hullott alá a játékszer, de áthaladt a gólvonalon.

5 perccel a vége előtt Zámbori Gábor került helyzetbe a vendégek részéről, Kandó Zsombornak kellett nagyot védenie, de megérte. A lefújás előtti minutumokban ugyanis újból Bürgés villant. Egy szabadrúgást követően Bürgés tudott ismét fejelni, a fejes első ránézésre ugyan nem volt tökéletes, a bal kapufáról viszont befelé pattant, a legjobbkor szerzett vezetést a Vásárhely.

A fordulatoknak azonban ekkor sem volt vége, és nem csak a térfél csere miatt. Az 57. percben ikszelt a Tiszasziget. Szarvas József igyekezett elszomorítani egykori társait és újra helyzetbe hozni a jelenlegi társakat. Ez azonban csak 10 percig tartott. Újabb fejes góllal érkezett a HFC, ekkor már Mohácsi Ozmin vette be a háló, egy jobb oldali beadás után előzött meg mindenkit.

Negyed órával a vége előtt pedig eldőlni látszott minden. Egy középre érkező labdára robbant be Gyüre Levente, lecselezte Weszelovszky Gábort és meglőtte a negyediket.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Vásárhely így a centerpályán győzelemmel tudott búcsúzni a hazai közönségtől. A Csongrád ugyan nyert az UTC ellen, így a bronzérem az övék lett, a HFC II. azonban remek szezont és főként kiváló tavaszt futva a negyedik helyen zárt – nem mellesleg a legtöbb gólt is ők szerezték.

Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Tiszasziget SE 4-2 (2-1)

HFC II: Kandó, Jankelic, Gyüre, Bartyik (Siber J.), Bürgés, Mohácsi (Győrfi), Darida, Bódai (Gyuris), Perpauer (Siber N.), Rau (Bábi), Pálinkó

Edzők: Bacsa Zsolt, Vinnai István

Vásárhelyi gólszerzők: Bürgés (2), Mohácsi, Gyüre

Nyilatkozat: „Gratulálunk a csapatnak az egész éves teljesítményéhez. Kicsit ugyan csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült érmet szerezni, de azt gondolom, hogy kiváló tavaszt futottunk és nagyon örülünk, hogy ilyen emberekkel dolgozhatunk együtt.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top