A héten sem lazult a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 25.
 
 
A héten sem lazult a HLKC

Zajlik a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club felkészülése az NB II-es szezonra. A lányok a napokban Gyulán játszottak edzőmeccset és persze a heti edzések sem maradtak el.

Továbbra is gyakorlással telnek a hetek a HLKC háza táján. A lányok a héten a támadást és a védekezést is gyakorolták. Előbbi téren Dankó Ervin vezetőedző szerint történt előrelépés, a felállt fal elleni támadások jól működnek, igaz a támadóharmadig tartó játékon még apróbb dolgokat csiszolni kell.

„A védekezést is sokat gyakoroltuk, de az valahogy még mindig nem működik. Nagyon összeszedetten kell csinálnunk, hiszen mindenkinek megvan a szerepet és ebben még sokan nem érzik a helyüket és a saját dolgukat. Ezen még biztosan sokat kell dolgoznunk” - nyilatkozta Dankó Ervin tréner.

Ez utóbbi a Gyula elleni felkészülési meccsen is meglátszott. Az eredmény sima 9 gólos vásárhelyi győzelem, 32-23-ra verték az egyébként bajnokságban majd ellenfélnek számító Békés megyeieket. A vezetőedző azonban még sem volt maximálisan elégedett a látottakkal.

„Maga az eredmény részünkről biztató volt, de alapvetően nem voltam elégedett a csapattal, hiszen a védekezésünk hagyott kívánni valót maga után. Nem szabadna 23 gólt kapnunk. Illetve, ami nem tetszett, és amin biztosan nagyon sokat kell még dolgoznunk és javítani, az a mérkőzés kezdése. Nem indult jól a meccs, nem tudtuk azt a játékot ráerőltetni a Gyulára, amit szeretnék. Talán a 40. perc környékén sikerült először azt játszani, amit nekünk kell és akkor mentünk el, akkor szereztük meg az előnyünket” - értékelt Dankó Ervin.

A gyulai női kézilabda csapat az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjában is ellenfél lesz majd. Könnyű meccsre pedig akkor sem lehet számítani, hiszen úgy tűnik jól sikerültek az ottani erősítések is, több NB I-es és NB I/B-s rutinnal rendelkező játékost is igazoltak az együttesbe.

A HLKC a következő héten a Kozármisleny rendezésében vesz részt egy több csapatos tornán, ahol a hazaiak mellett a PEAC gárdájával is meccselnek a lányok.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top