A harmadik negyeddel nyert a Veszprém

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. február 23.
 
 
A harmadik negyeddel nyert a Veszprém

Nem hozott szerencsét a Vásárhelyi Kosársulinak a szokatlan időpontban rendezett hazai mérkőzés. A péntek esti derbin Vas Péterék kis híján megszerezték idei ötödik győzelmüket a tabella második helyén tanyázó Veszprém ellen. Végül a második félidő elején megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.

Az első negyed a sárga mezes hazaiaké volt. Szabó Péter irányításával, és az egészen jól működő védekezéssel meglepték a második helyezett Veszprémet. Mérész Csaba edző sok cserével próbálta felrázni alakulatát, de nem járt túl sok sikerrel. A 10. perc után így 28-21 állt a ledtáblán, amiben a ragyogóan teljesítő, múlt héten igazolt centernek, Miletic-nek is benne volt a keze.

Vas Péterék lendülete a kisszünet után sem tört meg, a hosszú utazás miatt kissé kábának tűnő kék-fehérek nem igazán találták a játékukat. (33-23) Miletic-csel nem tudtak mit kezdeni Körtélyesyék, ő ponterős játéka mellett lepattanóival segítette csapatát. Az utolsó percre ébredtek fel a vendégek, és 5-öt ledolgoztak 11 pontos hátrányukból a félidőre.

Nem engedett agresszív védekezéséből a vendéggárda, és nyugodtabban játszottak a támadóoldalon is, így 45-45-nél már utolérték a Csongrád megyeieket, sőt Bodó triplája már az ő vezetésüket jelentette, időt kért ekkor Utasi Gábor. A Hódmezővásárhelyen nevelkedett Schéda pillanatai következtek, két hármast jegyeztünk a neve mellé, míg a hazaiaknál 4 és fél percig nem termelt senki pontot. (45-57) Varázsütésre - vagy inkább a nem a legjobb napját kifogó Körtélyesi visszaállásának köszönhetően - vége lett a rövidzárlatnak, kezdtek feleszmélni Szabó Péterék, akik a periódus végére 4 egységre jöttek fel.

Mindkét együttes sokat hibázott az utolsó 10 perc elején, de végül a sérüléséből visszatérő jó védő és támadómunkájának is köszönhetően 66-68-ra zárkóztak a hódmezővásárhelyiek. Ennél közelebb már nem kerültek riválisaikhoz Rostásék, akik bár ismét közel álltak a győzelemhez, azt a második félidőben kiénekelte a szájukból a királynék városának csapata. A végeredmény: Vásárhely – Veszprém 75-80.

Vásárhelyi Kosársuli – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75–80 (28-21, 17-18, 13-23, 17-18)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Kovács Nimród, Radnóti Miklós és Tóth Cecília
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 320 néző.
Kosársuli: SZABÓ 21/3, Bálint 2, Béres 4, Vas 13/9, MILETIC 15.
Csere: Domján -, Rostás 8, Pavlovic -, Molnár 12.
Edző: Utasi Gábor
Veszprém: Lógár 1, Helmeczi 6, Körtélyesi 10/6, HEGEDŰS 18/6, PAVLOVIC 19.
Csere: SCHÉDA 10/6, Pável 4., Balázs 12/6
Edző: Mérész Csaba

Utasi Gábor: „Ragyogóan kezdtünk, a veszprémiek azt játszották, amire készültünk. A harmadik negyed első 4 percében érthetetlen módon leblokkolt a csapat, és ekkor eldöntötte a meccset a Veszprém.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top