A frissen feljutó Taksonnyal meccsel a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 10.
 
 
A frissen feljutó Taksonnyal meccsel a HFC

Augusztus 11-én, szombaton a Taksony SE ellen játssza második NB III-as bajnoki meccsét a Hódmezővásárhelyi FC.

Hasonlóan alakult a két gárda első fordulóbeli mérkőzése. A vásárhelyiek a Rákosmentével mérkőztek és 1-1-et játszottak – Huszár Gergő fájó és kérdéses kiállítása és egy büntető okozta az egyébként korrekt és jó játékot bemutató kék-sárgák vesztét.

A zöld-fehérek pedig szintén ikszeltek, a másik újonc Kecskemét otthonában tették mindezt és fogalmazhatunk úgy, hogy ők is elhullajtottak két pontot – a hajrában tudott egyenlíteni ellenük a Kecskemét.

A hasonlóságoknak pedig itt még nincs is vége. Közös az is, hogy mindkét együttes alapos változáson esett át az előző szezonhoz képest. Vásárhelyről sokan távoztak, néhány érkeztek és a 2017/2018-as kiírásban megyei élvonalban vitézkedő fiatalok kaptak lehetőség, így áll össze a keret.

A taksonyiaknál tizenheten távoztak a klubtól és huszonegy játékos érkezett – sem Szűcs Róbertnek, sem pedig Szabados Tamásnak nem volt könnyű dolga a felkészülés során.

„Feljutó csapatról van szó. 18-20 pesti csibészt igazoltak, hogy így fogalmazzak, biztos vagyok benne, hogy dörzsöltek és rutinosak. A korosztály is jó lehet náluk. Van öt-hat 28-32 év közötti játékos és jó néhány 20-22 éves, ez ideálisnak tűnik. Az még kérdés számomra, hogy csapat szinten hogy működnek, de mi is egy alakuló csapat vagyunk. Mindenképpen győzni szeretnénk minden mérkőzésen, úgy hiszem, hogy képesek is vagyunk rá. Fejlődünk meccsről-meccsre, azt akarom látni, hogy előre léptünk a múlt héthez képest. Akaratban biztos, hogy jól állunk, egész héten úgy edzettek a fiúk. Igaz azt mondják, hogy idegenben nem rossz az iksz sem, de nem arra játszunk majd, hanem a győzelemre” – fogalmazott Szűcs Róbert, a HFC vezetőedzője.

Persze a Taksony SE sem feltartott kézzel fut majd a pályára, pláne, hogy első hazai meccsüket játsszák a bajnokságban. Szabados Tamás vezetőedző a klub honlapjának a következőt nyilatkozta:

 “Mindenféleképpen szeretnénk kijavítani a múlt heti botlásunkat, ezért semmi másban nem tudunk gondolkodni, mint abban, hogy akár szép, akár csúnya játékkal, de itthon kell tartanunk a három pontot. Veszélyes ellenfél a Hódmezővásárhely, nagyon nehéz mérkőzésre, nagy taktikai csatára számítok, de meg kell oldanunk a feladatot és remélem, sikerült megfelelően felkészíteni a csapatomat ellenük. Szurkolóink hosszú idő után újra „hazai” pályán láthatják kedvenceiket NB-s mérkőzésen, ezért kérek mindenkit, aki csak tud, jöjjön és buzdítsa a csapatot.”

 Ami pedig HFC-s oldalon a hiányzókat illeti. Huszár Gergő biztosan nem játszik, a piros lap egymeccses eltiltással is járt, így védelemben más valakit kell bevetni.

Jó hír lehet azonban, hogy Geiger Norbert talán már játékra jelentkezhet. A csapat egyik új igazolás húzódással küzdött, a szombati meccsen talán már bevethető lesz. Mindezek ellenére vásárhelyi részről talán nem kell igazán nagy változtatásra számítani az előző bajnoki meccshez képest.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top