A bajnokaspiránssal játszik a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. szeptember 28.
 
 
A bajnokaspiránssal játszik a HFC

A hétvégén ismét NB III-as focimeccset rendeznek a vásárhelyi városi stadionban. A lista második helyén álló Dunaújváros érkezik városunkba.

Kijutott a „jóból” a HFC-nek az NB III Közép csoportjában. Az elmúlt hetek és az elkövetkezendő hetek koránt sem számítanak könnyűnek. A lista élén állókkal meccselhetnek a kék-sárgák. A Szentlőrinc elleni meccsen ki is jut a rutin a vendégek javára, igaz a Kozármisleny ellen kis híján meglepetést okoztak a Szűcs-legények, végül pontot sikerült rabolniuk a baranyaiak ellen.

Szeptember utolsó napján pedig a tabellamásodik Dunaújváros lesz az ellenfél – azt követően pedig a Szeged 2011, de ne rohanjunk annyira előre.

A hétvégi vendégek két győzelemmel kezdték a szezont, majd meglepetésre kifogott rajtuk a Rákosmente, azóta viszont három győzelem mellett egyetlen döntetlen csúszott be. Hét meccsen 10 lőtt gól és 5 kapott gól a mérlegük – a vásárhelyi védőknek pedig leginkább Szepessy Róbertre kell majd figyelniük, aki a tízből öt találatot vállalt. Igaz a múlt heti, Eger elleni meccset is érdemes megemlíteni, azon a kupatalálkozón 5 gólt szerzett a Dunaújváros, ráadásul öt különböző játékos volt az elkövető.

A Vásárhely első győzelme még várat magára, igaz a kék-sárgák igyekeznek csipegetni a pontokat, 5 döntetlen és 2 vereség a mérleg, ami nem is hangzik annyira rosszul, viszont mégis karcsú pontszámot jelent. A csapat védekezése az esetek többségében jónak nevezhető, a gólszerzéssel viszont továbbra is vannak gondok – igaz a legutóbbi két meccsen egy-egy találat született. A Kozármisleny ellen Mezei Olivér talált be, a Vác elleni kupameccsen pedig Kecskeméti László volt eredményes.

Kecskeméti góljára vélhetően a Dunaújváros ellen is szükség lehet, hiszen támadófronton továbbra sem áll jól a csapat, sok a sérült. Ezért is történhetett meg, hogy a Vác ellen meglehetősen tartalékosan állt össze a gárda. Jó hír lehet azonban, hogy információnk szerint Huszár Gergő térdproblémája rendbe jött és Szabó Csaba is tudja vállalni a játékot. Ott lehet a kezdőben Katona György is, aki a Szentlőrinc elleni meccsen szenvedett agyrázkódást. Valamint elképzelhető, hogy Geiger Norbert is tudja vállalni a játékot.

„A Dunaújváros nagyon jó és masszív csapat – az Eger elleni kupameccsen bizonyították, hogy gólerősek is. Rutinos gárda, de bízom a hazai pálya előnyében és abban, hogy a játékosaim közül többen felépülnek és egy komoly csapatot tudok kiállítani” – fogalmazott Szűcs Róbert vezetőedző.

A Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros NB III-as összecsapás szeptember 30-án 15:30-kor kezdődik a városi stadionban.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top