"Vásárhelynek lelke van!" - klasszisok szavai az uszodában

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. október 29.
 
 
"Vásárhelynek lelke van!" - klasszisok szavai az uszodában

A Jövő Bajnokai program első foglalkozását tartották hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Megkezdődött az új régióválogatott számára a közös program - válogatott úszók és edzők vették "kezelésük alá" a tehetségeket a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Bán Sándor régióvezető, valamint Katona Zsolt és Nagy Attila koordinátorok vezetésével a dél-alföldi régió legtehetségesebb 2004-es, 2005-ös, 2006-os és 2007-es születésű úszóinak válogatottja - benne a NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával - érdekes és hasznos előadásokat hallgathatott meg - egyenesen klasszisoktól.

Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, a hozzá hasonlóan szintén Győrben dolgozó klasszis tréner, Gyertyánffy Tamás, valamint két kiválóság, Jakabos Zsuzsanna és Takács Krisztián személyes példákon keresztül mesélték el élettörténetüket, az úszással kapcsolatos szakmai meglátásaikat, a nevelés-versenyzés csínját-bínját. Szó esett az utánpótlás-keretek válogatási szisztémájáról, a magyar és az olasz úszósport, tréningezés, szemlélet közötti különbségekről is, továbbá a két élversenyző visszarepült saját gyerekkorába, felelevenítve a korai keléseket, az első megmérettetéseket, majd a vb-ket, Eb-ket, olimpiákat.

Zárszóként motiváló szavakkal látták el a fiatalokat, akik - kiegészülve saját egyesületük edzőivel - néhány perccel később közös edzésen vehettek részt. Mindenki számára nagy élmény volt Jakabos mögött tempózni, a végén nem is maradt el a csapatfotó.

Az eseményt követően a három hete a városban edzőtáborozó Győri Úszó SE vezetőedzője, Jakabos Zsuzsanna férje-edzője, Petrov Iván mesélt élményeiről.

"Utánpótlás-kapitányként, trénerként bejárhattam a világot - sok hely közül választhattunk volna, de több éve, évtizede jó a kapcsolatunk a HSÚVC-vel, így Bán Sándor és Kenéz László javaslatára kipróbáltuk az itteni tréningezést. Nagyon nem csalódtunk, sőt: kevés jobb helyet találni az edzőtáborozásra, mint Hódmezővásárhely. Roppant kellemes volt számunkra: a hely varázsa, a kegyes időjárás, a konditerem, a szállás, az étkezés - valóban minden a javunkat szolgálta. Úgy érzem, mindez túlmutat azon, hogy keresünk egy uszodát és egy hotelt, hisz nemcsak tovább mélyíthettük a régi barátságokat, hanem megérezhettük, hogy lelke van a városnak. Mindenki nagyon kedves, segítőkész és együttműködő volt. Már most mondom: jövőre biztosan visszatérünk! Egyre erősödik bennem a vélemény, amit mindenhol igyekszek hangoztatni: ennél az országnál nincs jobb hely a világon" - fogalmazott.

Forrás: hsuvc.com


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top