3 ponttal kell nyerni

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. április 26.
 
 
3 ponttal kell nyerni

Közeli élmény még a Békésnél játszó Kertész utolsó másodperces félpályán túli után elbukott odavágó a Kosársuli játékosainak. Sok ideje azonban nem volt búslakodni a kék-sárgáknak, akik pénteken 19:30-kor már újra pályára lépnek Békéscsabán, a viharsarkiak elleni párharc második meccsén. A B csoport felsőházából való kiesést egy legalább 3 pontos győzelemmel kerülhetik el Mileticék.

A két gárdáról sokkal több újat nem lehet elmondani az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest, talán csak annyit, hogy a Békés vághat neki a derbinek lélektani előnnyel. Az utolsó pillanatban, kb. a Holdról bevágott hármas után látszott, hogy leginkább spílereinek lelkét kell rendbe tennie a következő ütközetig Czuprák Lászlónak. Az már ugyanis most borítékolható, hogy az maradhat a piros jelzésű elitcsoportban, aki jobban bírja a tétet idegekkel.

Lássuk, hogy a múlt szombaton látottak alapján min kell javítania a Hódmezővásárhelynek, ha bent akar maradni! A 75-77-es vereségben nagy szerepe volt a 12 eladott labdának, amiből a Békésnek épp a fele volt. Emellett - bár a statisztika nem erről tanúskodik - a lepattanózáson is javítania kell Szabóéknak, akik sokszor rossz pillanatban kaptak kosarat egy meg nem kaparintott, lecsorgó labdából. A következő sem olvasható a találkozón rögzített adatokból: megint nem úgy működött a védekezés, ahogy az elvárható ebben az osztályban, sokszor úgy vonatozott be Krstic és Kertész, hogy a vásárhelyiek csak nyomozták őket. Sőt ezúttal a sérülésből visszatérő Miletic palánk alatti védekezése sem volt éppen makulátlannak mondható...

Ha ezeken tudnak javítani Vas Péterék, akkor lehet keresnivalójuk a békésieknek idén otthonul funkcionáló csabai Evangélikus Sportcsarnokban. Ha viszont nem, akkor a következő szezonban lehet küzdeni a feljebb lépésért a B csoport alsóházában.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top